Pece na pizzu a chleba

  • vznikají zde nejrůznější a nejchutnější pokrmy
  • peče, vaří a také suší
  • velká pečící kapacita
  • největší akumulátor tepla

Ve věku tovární výroby chleba se tato tradice čím dál víc zanedbávala. Teprve v posledních letech lze pozorovat změnu – pryč od zapařeného, pro supermarkety vyráběného chleba, k čerstvě vonícímu chlebu, který jsme si sami upekly. Z tohoto důvodu začali kamnářští odborníci studovat starou literaturu, aby mohli podle někdejších konstrukcí navrhovat a stavět pece. Podklady z těchto průzkumů po té vyhodnotili a použili pro nové konstrukce. Materiály z nichž se pece stavěly byly hlína, drcené sklo, pálená cihla, lomový kámen, říční písek. Pece nemají vždy komín. V pecích pečeme, veškeré pečivo, ryby, zapékané těstoviny, maso, pizzu a jiné Italské speciality, kolena, prasata, zapékanou zeleninu můžeme i grilovat a vařit. Pro představu, chleba pečeme při teplotě 220°C 75 min. , přičemž pizzu pečeme při teplotě 300°C 90 vteřin.

Barevné provedení a vzor kachlí je možné na přání změnit!

VzorníkyTisk stránkyKontakt




Ukázky realizací - Pece na pizzu a chleba

th_pece-na-pizzu-a-chleba01

Venkovní pec na chleba je ojedinělou pecí v naší republice.

th_pece-na-pizzu-a-chleba02

Pec na pizzu a chleba je okrasou malebné hospůdky.

th_pece-na-pizzu-a-chleba03

Velká pec na pizzu a chleba a kombinace s litinovou plotnou.

th_pece-na-pizzu-a-chleba04

Kruhová pec na pizzu na 15 pizz.


th_pece-na-pizzu-a-chleba05

Kruhová pec na 12 pizz.

th_pece-na-pizzu-a-chleba07

Pec na pizzu, gril a vestavný sporák

th_pece-na-pizzu-a-chleba08

Pec na pizzu - 8kusů

th_pece-na-pizzu-a-chleba06

Velká kachlová kamna s pecí na pizzu a chleba, teplým místem na ležení a kachlovým sporákem.